Sastojci
Oprema
Method
- Priprema biskvitaUključite rernu da se greje na 180°C. Pleh obložite papirom za pečenje.Odvojite belanca od žumanaca.Belanca umutite sa šećerom dok ne dobijete čvrst i sjajan sneg.Dodajte žumanca i lagano sjedinite kratkim mućenjem.U posebnoj posudi pomešajte brašno, orahe, prašak za pecivo i vanilu.Suve sastojke lagano umešajte u jaja, pazeći da masa ostane vazdušasta.Sipajte u pleh i pecite 25 minuta bez otvaranja rerne. Proverite čačkalicom.

- Priprema sirupaU šerpi prokuvajte vodu i šećer.Kuvajte 2–3 minuta nakon ključanja.Uklonite sa vatre i dodajte vanilu.Ostavite da se prohladi do mlake temperature.

- Prelivanje i sečenjeOhlađen biskvit polako i ravnomerno prelivajte sirupom.Ostavite 15 minuta da upije.Seckajte na kocke dok je još u plehu. Nož povremeno umočite u toplu vodu.

- GlazuraČokoladu, puter i mleko otopite na pari.Mešajte dok ne dobijete sjajnu, homogenu glazuru.Prelijte preko sečenih kocki u tankom sloju.Ostavite da se ohladi i stegne pre služenja.

Video
Beleške
Saveti i trikovi iz kuhinje
- Tostirajte orahe 2–3 minuta na suvom tiganju za intenzivniju aromu.
- Brašno uvek prosejati da se izbegnu grudvice i dobije bolja struktura.
- Ne otvarajte rernu prvih 20 minuta da biskvit ne padne.
- Sirup sipajte polako – ravnomerna raspodela je ključna.
- Glazura se lakše preliva dok je topla, ali treba da se stegne na sobnoj temperaturi.
