Go Back

Pljeskavice iz rerne

Vreme Pripreme 40 minutes
Porcije: 4
Course: Main Course
Cuisine: Mediterranean
Kalorije: 310

Sastojci
  

  • 500 g mešanog mlevenog mesa junetina i svinjetina
  • 1 mala glavica crnog luka sitno seckana
  • 2 čena belog luka izgnječenog
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica soli
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašika kisele/soda vode
  • 1 kašika ulja za sočnost
  • Po želji: ½ kašičice sode bikarbone za mekoću

Method
 

  1. Zagrejte rernu na 200°C. Obložite pleh papirom za pečenje ili ga premažite uljem.
    Zagrejte rernu na 200 stepeni
  2. Pripremite meso: U velikoj činiji sjedinite mleveno meso, seckani crni i beli luk, alevu papriku, so, biber, kiselu vodu i ulje. Dobro izmešajte rukama dok se svi sastojci ne povežu. Po želji dodajte sodu bikarbonu.
    Mleveno meso sjedinite sa svim sastojcima
  3. Oblikujte pljeskavice: Podelite smesu na 4–6 jednakih delova i oblikujte pljeskavice pa ređajte na pleh ostavljajući razmak između svake.
    Oblikujte pljeskavice i redjate na pleh praveći dovoljno razmaka da se ne lepe jedna za drugu.
  4. Pecite 20–25 minuta, prevrćući ih na polovini vremena, dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu pečene do kraja (unutrašnja temperatura 70°C).
    Pecite 20 do 25 minuta u zagrejanoj rerni
  5. Poslužite toplo: Idealno uz lepinju, ajvar, kiselu pavlaku ili salatu.
    Sočne i meke pljeskavice koje su pečene u rerni

Video