Go Back

Posna pica

Porcije: 4
Course: Appetizer, Main Course
Cuisine: Italian
Kalorije: 300

Sastojci
  

  • 300 g brašna tip 500
  • 1 kesica suvog kvasca 7 g
  • 180 ml tople vode
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • ½ kašičice soli
  • Prstohvat šećera
  • 4 kašike domaćeg paradajz sosa ili pelata
  • 1 kašičica origana
  • ½ kašičice bosiljka
  • 100 g šampinjona sečenih
  • 1 crveni luk sečen na kolutove
  • Masline po želji
  • So i biber po ukusu
  • 200 g Posnog sira izrendanog

Method
 

  1. Priprema testa: U činiji pomešajte toplu vodu, kvasac i šećer. Ostavite 5–10 minuta da se kvasac aktivira. Zatim dodajte brašno, so i maslinovo ulje. Umesite glatko testo, pokrijte krpom i ostavite da naraste 30 minuta.
    Priprema testa za picu
  2. Pripremite nadev: Dok testo raste, pripremite povrće i paradajz sos. Ako koristite pelat, usitnite ga i dodajte začine (origano, bosiljak, so, biber).
    Priprema nadeva za picu
  3. Oblikovanje pice: Na pobrašnjenoj površini razvucite testo u krug ili pravougaonik. Prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.
    Razvucite testo za picu
  4. Nafilujte picu: Premažite paradajz sosom, rasporedite povrće, masline i posni sir ravnomerno.
    Nafilujte testo za picu sa nadevom
  5. Pecite u zagrejanoj rerni 15–20 minuta, dok ivice ne porumene, a povrće omekša.
    Pecite u zagrejanoj rerni oko 20-ak minuta
  6. Poslužite toplo, uz svežu salatu ili biljni napitak.
    Služite toplu uz neku salatu koju volite kao prilog.